Globel Money Week 2018


Banca Națională a României, în parteneriat cu organizația Child and Youth Finance International și Ministerul Educației Naționale, a organizat în perioada 12 – 16 martie 2018 „Global Money Week - Săptămâna Mondială a Banilor”. Tematica acestui an este: ”Money Matters Matter”.

Pe parcursul acestei săptămâni, sucursalele și agenţiile BNR au organizat activităţi educaţionale destinate elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, la care au participat peste 8700 de elevi de la 136 de școli din întreaga țară.

Au fost susținute prezentări despre economisire, credit, dobândă, inflaţie, istoria monedei naţionale, rolul şi funcţiile băncii centrale. De asemenea, au fost utilizate materiale video legate de istoria leului, fabricarea monedelor şi bancnotelor aflate în circulaţie şi de elementele de siguranţă ale bancnotelor.

Guvernatorul BNR a mulțumit colegilor din teritoriu:

“Educația financiară reală este cea care implică un contact nemijlocit cu beneficiarii ei principali – copiii și tinerii. Specialiștii Băncii Naționale care merg în școli și licee, de la orașe și până în cele mai inaccesibile zone rurale, sunt adevărații apostoli ai educației financiare.”

”Săptămâna mondială a banilor” s-a încheiat cu conferința ,,Incluziunea financiară - de la vorbe la fapte", organizată la sediul central al BNR în parteneriat cu Ministerului Educației Naționale, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, Asociația Română a Băncilor și Mastercard România.

În cadrul conferinței au susținut alocuțiuni Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, Ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici, Președintele ASF Leonardo Badea, Președintele ARB Sergiu Oprescu și Directorul general al Mastercard Romania Cosmin Vladimirescu.

BNR a participat pentru al cincilea an consecutiv la programul Global Money Week.Activități educaționale organizate în mediu urban și rural

 

Conferința: Incluziunea financiară - de la vorbe la fapte