Academica


Academica
"Un mediu social educat înseamnă o mai bună transmitere a politicii monetare... câştigătorul va fi economia românească, pentru că se vor fluidiza canale care par acum a fi obturate, dar care de fapt, n-au fost create."
Mugur Isărescu

Proiectul "Academica BNR" își propune consolidarea dialogului dintre banca centrală, mediul economic instituţional şi comunitatea academică, având ca principal obiectiv o mai bună înţelegere din partea publicului a proceselor economico-financiare. Proiectul se adresează mediului academic – cadre didactice și doctoranzi -, în calitate de formator al unei noi generaţii de specialişti în economie, dar şi al viitorilor lideri ai României.

Lansat în anul 2011 sub forma unei Şcoli de vară sub egida "BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti", "Academica BNR" s-a definit în mod distinct începând cu anul 2012 și și-a continuat menirea an de an prin acțiunile desfășurate în diferite centre universitare ale țării.

Evenimente


Din cauza restrictiilor specifice adoptate pe fondul pandemiei COVID-19, activitatile din cadrul proiectului ACADEMICA BNR planificate pentru anul 2020 nu au mai putut fi desfasurate.


2019 - În colaborare cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative a fost organizată cea de-a cincea ediție a conferinței academice internaționale Strategica, la care au participat peste 100 de invitați din 15 țări.