Muzeul BNR a adus ”Aur din Tezaur” la Noaptea Muzeelor 2015


Muzeul Băncii Naționale a României a participat, în premieră, la evenimentul cultural european "Noaptea Muzeelor", ediţia 2015. În acest context, sâmbătă, 16 mai 2015, Banca Naţională a invitat publicul să viziteze mini-expoziția intitulată "Aur din Tezaur", organizată la intrarea în sediul instituţiei din str. Doamnei, nr. 8.

Peste 2500 dintre numeroşii vizitatori interesaţi au avut prilejul să viziteze miniexpoziţia având ca punct de atracţie lingouri de aur din Muzeul BNR expuse într-o casetă special proiectată, însoțite de un suport informaţional relevant. Publicul a avut de asemenea posibilitatea să vizioneze, pe ecranele TV instalate pe faţada băncii, un film documentar despre aur, realizat cu sprijinul TVR, iar fațada clădirii a fost iluminată cu proiecții dinamice speciale.

Participarea Muzeului Băncii Naţionale a României la circuitul de vizitare al muzeelor bucureștene s-a înscris în suita de manifestări dedicate aniversării, în 2015, a 135 de ani de la înfiinţarea băncii centrale.