TezAur, noua secțiune a expoziției permanente


Expoziţia permanentă a Muzeului Băncii Naţionale a României s-a îmbogăţit cu o nouă şi atractivă secţiune dedicată aurului, deschisă la începutului anului 2014. Propunând un concept modern și original, care pornește de la imaginea pământului ca depozitar al zăcămintelor de aur, secţiunea dedicată aurului oferă exponate de valoare, între care exponatul-cheie este lingoul din aur, precum şi informații inedite despre aur.

Secţiunea tezAur oferă o experienţă aparte vizitatorului Muzeului BNR. Astfel, vizitatorul este condus vizual într-o călătorie imaginară pe harta geografică a lumii, pentru a descoperi principalele zăcăminte de aur din care am extras, adăpostim şi expunem, ca într-o casetă de bijuterii, preţioasele lingouri.

De asemenea, prin generozitatea Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” şi Muzeului de Mineralogie Baia Mare, expoziţia cuprinde şi câteva tipuri de zăcăminte aurifere - un filon aurifer şi flori de mină conţinând elemente native de aur pe matrice de cuarţ.